lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de març, 2008

Vojislav Kostunica presenta la seva dimissió i anuncia "el final" de la coalició de govern a Sèrbia

El primer ministre serbi Vojislav Kostunica ha anunciat aquest dissabte la seva dimissió i ha declarat que l'executiu serbi havia arribat "al seu final" per la desunió regnant en la coalició de govern, anunciant una sessió especial per a dilluns que ve en la qual es discutirà la dissolució del Parlament de Belgrad i anticipant unes possibles eleccions parlamentàries anticipades per a l'endemà, coincidint amb els comicis municipals a Sèrbia.

En la seva compareixença, Kostunica, líder del Partit Democràtic de Sèrbia (DSS), d'orientació nacionalista, ha acusat indirectament els seus companys pro europeus en la coalició de rendir-se a l'hora de defensar la pertinença a Sèrbia de l'autoproclamada República de Kosovo a canvi de millorar els seus llaços amb la UE, que abona la independència de la, fins el mes passat, província sèrbia.

Segons Kostunica, una petita part de la coalició desitjava que Sèrbia fora membre de la UE només si la independència de Kosovo, acceptada per dos terços del bloc europeu, quedés revocada. Mentre que la majoria de la coalició no es mostrava partidària de formar part de la UE.

La seva decisió de dissoldre el govern l'enfronta amb el president Boris Tadic i el seu partit, el Partit Radical Serbi (PRS), amb el qual va formar el gruix de la coalició, fa només 10 mesos.