lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’abril, 2008

Baltasar visita les Terres de l'Ebre per primer cop des de la crisi de la sequera

La PDE ha convocat una manifestació de protesta a la visita. ICV anuncia que no assistirà a la manifestació del 18 de maig

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, és avui a les Terres de l'Ebre per primer cop des de la crisi de la sequera, per reunir-se amb la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE) i també amb els regants i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Precisament, la PDE ha convocat per avui una concentració a Tortosa per protestar contra el transvasament. De la seva banda, ICV ha dit avui que no participaria a la manifestació del 18 de maig contra la interconnexió de xarxes d'aigua, a diferència d'ERC.

El portaveu d'ICV, Jaume Bosch, ha dit que la formació eco-socialista no pot donar suport a una manifestació contra una mesura temporal, provisional i per casos d'emergència. Bosch també ha subratllat que la dessalinitzadora d'El Prat és la garantia que el transvasament serà temporal.

ERC sí que hi anirà

La comissió permanent d'Esquerra va decidir ahir d'enviar dirigents del partit a la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per al 18 de maig contra el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona. Si bé Esquerra va donar suport al decret-llei del govern espanyol que ordena el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona, s'oposa als transvasaments com a principi, i únicament l'accepta com a mesura excepcional.

Baltasar: "La interconnexió de conques pot ser útil en moments determinats"

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, diu a TV3 que la setmana vinent es coneixerà la data d'inici de les obres per la interconnexió de les xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona i Aigües Ter-Llobregat que han de portar aigua de l'Ebre a les comarques de Barcelona. No descarta suspendre l'obra si hi haguessin pluges extraordinàries.

veure vídeo

"Tothom està d'acord per on ha de passar l'aigua".

Concentració salina a Tortosa