lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’abril, 2008

Més protestes a San Francisco, l'única etapa de la torxa als Estats Units

Les protestes per l'arribada de la torxa olímpica ja han començat a San Francisco, on tres persones s'han enfilat al Golden Gate i han penjat cartells a favor de la llibertat del Tibet.

Manifestants del grup 'Estudiants per un Tibet lliure', proveïts de cascos i arnesos, han escalat diverses dotzenes de metres de la torre sud del pont i han desplegat dos cartells amb els textos: "Un món, un somni. Llibertat per al Tibet" i "Llibertat per al Tibet".

San Francisco és l'única etapa de la torxa olímpica en territori nord-americà. Després dels violents actes de protesta a Londres i París, les autoritats de San Francisco intenten ara reforçar la seguretat durant el pas de la flama sense limitar el dret d'expressió dels manifestants. Està previst que uns 80 corredors transportin la torxa en un recorregut d'uns 10 quilòmetres al llarg de la badia de la ciutat. De moment, no s'han efectuat canvis en el trajecte.

Cal recordar que a París les autoritats van haver d'apagar la flama olímpica i fer pujar la torxa a un autobús davant la massiva presència de manifestants.

El portaveu del departament d'Estat, Sean McCormack, ha afirmat que les autoritats federals ofereixen a la policia de San Francisco tot el suport que sigui necessari per garantir l'ordre.