lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de maig, 2008

861 càrrecs municipals pel dret a decidir

El manifest que va promoure a finals de l’any passat un grup d’alcaldes i regidors per treballar des dels ajuntaments a favor del dret de decidir suma ja 861 adherits, entre els quals hi ha càrrecs de CiU, ERC, ICV-EuiA i també del PSC. Els promotors tenen previst reunir-se al juliol per consensuar un document que fixi les actuacions que han de dur a terme a partir d’ara, amb l’objectiu de constituir-se en assemblea a la tardor.

Atesa l’agitació que marca el panorama polític actual, un dels trets més significatius de la iniciativa és que es tracta d’una acció unitària, en què hi ha fins i tot set càrrecs socialistes, quatre dels quals alcaldes. El manifest es pot consultar a la web decidim.cat i també té el suport de càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona. Xavier Trias, Jordi Portabella, Joaquim Forn, Jaume Ciurana i Ricard Gomà són alguns dels dirigents que ja han firmat. El document defensa el dret dels catalans a decidir el seu futur, i els portaveus són Jordi Fàbrega, Laura Vilagrà i Manel Vila.

Els promotors han decidit esperar que passin els congressos d’ERC i CDC per fixar les pròximes línies d’actuació i el rumb que ha de prendre el grup. En principi no compten a incidir més enllà del món municipal, però no es descarta que hi hagi alguna mena d’emplaçament al Parlament o altres administracions catalanes.

El grup es va donar a conèixer poc després de la macromanifestació de l’1 de desembre, que també reclamava el dret a decidir i a la qual van donar suport CiU, ERC i ICV.