lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de maig, 2008

Ballesteros ordena que es pugui tornar a extreure aigua dels pous

L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Félix Ballesteros, ha anunciat després de la visita del president de la Generalitat, José Montilla, que la setmana que ve ordenarà que es pugui tornar a extreure aigua dels pous.

Ballesteros s'ha congratulat que el govern català hagi modificat el decret de sequera i entén que, amb les restriccions en vigència, els pous de Tarragona "puguin tornar a estar disponibles".

"Estic absolutament d'acord amb la reformulació del decret i agraït al president perquè després de la nostra sortida, queixant-nos, hi va haver una resposta immediata", ha remarcat, en relació amb l'ordre que va donar aquest dimecres quan va conèixer que el decret de sequera permetria utilitzar l'aigua que arribava en vaixell des de Tarragona per omplir piscines i regar jardins de Barcelona.

Davant d'això, Ballesteros, va decidir ordenar que, a partir de dijous, es paralitzés l'extracció d'aigua dels pous de Tarragona. La Generalitat va anunciar la immediata reformulació del decret per mantenir les restriccions.

Ballesteros ha justificat la seva acció "per provocar reaccions, denunciar una situació injusta i evitar que ni un sol litre d'aigua fos per a usos inadequats" i ha reiterat que "ni abans, ni ara, ni en el futur, l'aigua de Tarragona s'utilitzarà per un altre ús que no sigui el consum de boca, en cas d'extrema necessitat, i perquè l'economia del país funcioni".