lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de maig, 2008

Benach considera "indispensable" l'acostament d'ERC i CiU pel "bé de Catalunya"

Benach 250508 CATinfo El president del Parlament i candidat a la presidència d'ERC per ERCFutur, Ernest Benach, ha considerat avui "indispensable" un acostament de la seva formació amb CiU "pel bé Catalunya".

En una entrevista de Catalunya Informació, Benach ha defensat que aquest acostament que proposa és "de sentit comú". "És indispensable pel bé de Catalunya, és indispensable, però em fa l'efecte que això no ho discuteix ningú i mai ningú ho ha qüestionat", ha dit.

També ha dit que també hi ha d'haver "acords clars" entre ERC i PSC, entre ERC i ICV-EUiA i entre ERC i CiU. Ha remarcat que la seva candidatura proposa la creació d'un comissionat per a 2014 amb l'objectiu de fer un referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Pel que fa al tripartit, ha insistit que ERC té un compromís firmat fins al 2010.

Benach ha celebrat l'oferta d'unitat als militants d'ERC que ahir va fer el secretari general d'ERC i rival seu com a candidat a la presidència del partit per Gent d'Esquerra, Joan Puigcercós. Ha recordat que aquesta crida ja l'havia fet des de la seva candidatura ell i s'ha mostrat "content" per aquesta raó.