lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de maig, 2008

El Vaticà rebutja el recurs del bisbat de Lleida sobre les obres en litigi

Decreta que les peces es lliurin a la diòcesi de Barbastre-Montsó

El Tribunal eclesiàstic de la Rota no ha admès a tràmit el recurs del bisbat de Lleida perquè es concretés la titularitat de les 113 obres d'art en litigi, des de fa deu anys, amb la diòcesi de Barbastre-Montsó. Així ho ha comunicat el Vaticà al bisbat de Lleida, després que el Tribunal de la Rota ha emès un decret que valida les decisions del Vaticà i que dóna la raó al bisbat de l'Aragó.

Així, el Vaticà, que encara trigarà uns dies a donar a conèixer els arguments jurídics en què fonamenta la decisió, refusa obrir un procés judicial i estableix que les obres es lliurin al bisbat de Barbastre-Montsó. Amb l'emissió d'aquest decret queda esgotada la via eclesiàstica. Si es confirma la decisió del Tribunal, que no té valor jurídic, el bisbat de Lleida haurà de demanar a la Generalitat el trasllat de les obres a l'Aragó.

Les peces reclamades pel bisbat de Barbastre-Montsó i pel govern d'Aragó s'exposen, actualment, al nou Museu Diocesà de Lleida, inaugurat a finals del 2007. La Generalitat de Catalunya sempre ha defensat la titularitat catalana de les obres.