lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de maig, 2008

Els partits del govern no veuen viable d'aturar ara el transvasament: QUE VAIGUEN A BARRAQUER !!!

Espinosa admet que el transvasament es podria aturar si augmenten les reserves. Els pantans ja són un 32% plens. L'oracle 190508 CATr PSC i ICV han assumit les declaracions de la ministra espanyola de Medi Ambient, Elena Espinosa, que ha dit que si augmentaven les reserves dels pantans no caldria fer el transvasament, però han insistit que ara seria prematur d'aturar-lo. Arran de les últimes pluges, els pantans del sistema Ter-Llobregat ja són un 32% plens. Mentrestant, ERC li demana que deixi d'especular i 'contribuir a la confusió' sobre aquesta qüestió.

La ministra espanyola considera que si les reserves als pantans de les conques del Ter i del Llobregat continua pujant fins al mínim necessari per proveir la població de l'àrea metropolitana de Barcelona no tindria sentit de construir la canonada del transvasament de l'Ebre a Barcelona.

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut que 'aquest moment és encara llunyà'. I ha recordat que fa un any, quan els embassaments estaven al 51 per cent, 'ja s'estava amb un decret de sequera i és prematur situar-se en aquest escenari'.

D'altra banda, la portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha assegurat que 'ni la ministra Espinosa, ni el govern espanyol, ni el Govern, avui poden garantir que es pugui deixar de fer la canonada'. Camats ha matisat que 'estem en permanent evolució' i que tant de bo plogués el suficient per replantejar les mesures previstes contra la sequera.

Des d'ERC, Joan Ridao ha demanat a Espinosa que deixi 'd'especular' i que es dediqui a 'gestionar bé la crisi'. A més, el portaveu republicà al Congrés espanyol ha inistit en que el transvasament ha d'executar-se 'pel mateix motiu que el govern va decidir no rebaixar el nivell d'excepcionalitat'.

elPeriódico: Espinosa diu que el minitransvasament "no tindria raó de ser" si els pantans es recuperen

elPeriódico: El conseller Baltasar considera "inimaginable" paralitzar ara el projecte del minitransvasament

LaVanguardia: La ministra Espinosa advierte que el trasvase del Ebro se parará si sigue lloviendo

3cat24: Espinosa diu que s'aturaran les obres del transvasament si hi ha prou aigua als pantans

3cat24: Baltasar veu "inimaginable" fer marxa enrere amb el transvasament

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que vaiguen també a Saltor a arreglar-se lo moll de l' os.Per cert de conveniència no hi havie dingú de la Ribera, oi?
I mira que no paren de piular per la pagina de ciu de Móra.