lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juny, 2008

Astem salvats !!!

Enguany s'obrirà a la navegació un tram de 17 km entre Móra d'Ebre i Ascó

L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) ha adjudicat per un import de 538.837 euros, a l'empresa COPISA Proyectos y Mantenimientos Industriales, el contracte de serveis per a l'execució del manteniment de la navegabilitat del riu Ebre, entre Ascó i Amposta. Les tasques de manteniment abastaran un total de 109 km de l'Ebre i permetran que enguany s'òbriga a la navegació, per primer cop, el tram entre Móra d'Ebre i Ascó (de 17 Km). Les tasques de manteniment, que s'executen cada any, tenen com a objectiu, segons l'ens intercomarcal, "assegurar la navegabilitat del riu Ebre en unes condicions òptimes de seguretat".

L'empresa adjudicatària, COPISA Proyectos y Mantenimientos Industriales, s'encarregarà d'habilitar la senyalització per a les embarcacions i d'eliminar els obstacles que dificultin la navegació, com ara la les plantes aquàtiques del canal navegable i de les façanes fluvials de les poblacions riberenques.

Igualment, detalla la nota feta pública per l'organisme, es faran tasques de conservació i reparació dels 21 embarcadors existents i s'oferiran serveis de descontaminació del musclo zebrat per a les embarcacions, així com de vigilància i ajut a la navegació. La temporada de navegació al riu Ebre es tancarà el 2 de novembre.

Pare, digueu-me què li han fet al riu que ja no canta...