lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juny, 2008

Espinosa confirma que el decret de sequera es derogarà demà

La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, ha confirmat que el consell de ministres d'aquest divendres derogarà el transvasament de l'Ebre a Barcelona perquè les pluges de les últimes setmanes han acabat amb la situació d'"excepcionalitat" a Catalunya i ja hi ha prou aigua per garantir-ne el subministrament a la població.

Espinosa ha destacat que el nivell dels embassaments "pot millorar encara" perquè les pluges continuen encara que amb menor intensitat i perquè es preveu que continuï baixant aigua als pantans durant una setmana o deu dies més, fet que "millorarà les condicions actuals, que ja complirien la condició de no excepcionalitat".

La ministra no ha descartat que en un futur puguin fer-se interconnexions entre conques internes, i ha remarcat que aquesta qüestió figura en el Pla Hidrològic Nacional. Amb tot, abans d'entrar en una reunió de ministres de la Unió Europea, ha assegurat que cal treballar per determinar les necessitats d'aigua a curt, mitjà i llarg termini i estudiar si aquests recursos es poden obtenir per altres vies, com el reciclatge d'aigües.