lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2008

La nova junta de la PDD nega la crisi i fa una crida a la unitat interna

La nova junta de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) triada en una assemblea a Girona diumenge passat pretén treballar per "vehicular i fer visibles majories socials que ja existeixen" a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya. En una roda de premsa a Barcelona, han anunciat que a partir de la setmana vinent iniciaran contactes amb actors polítics, socials i culturals amb la finalitat de "posar les bases del treball futur" sobre l'exercici de l'autodeterminació.

La nova direcció de la PDD ha fet una crida a la unitat interna per afrontar l'eventual sentència del Tribunal Constitucional adversa a l’Estatut o un model de finançament "injust", i s’ha mostrat disposada a "parlar" amb el sector crític, que qüestiona la legitimitat de la direcció escollida el cap de setmana i presidida per Jaume López. Els membres de la nova direcció han recordat que van ser triats en assemblea seguint els seus procediments estatutaris.

Els crítics van acusar entitats incorporades últimament a la plataforma d'intentar-la controlar políticament, de subordinar-la a interessos polítics i de no voler fomentar el dret a l'autodeterminació. Tots aquests arguments han estat rebatuts pel nou president de la plataforma sobiranista, que ha dit que els objectius pels quals es va crear la PDD, exigir des de la transversalitat de la societat civil el dret a l'autodeterminació, segueixen vigents. La portaveu de la PDD, Mònica Sabata, de la seva banda, ha assegurat que l’entitat “no està crisi”.