lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juny, 2008

Unes 2.000 persones es manifesten a Girona per demanar el retorn del cabal del Ter i posar fi a ''l'agonia del riu''

Ter 140608 CATinfo Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers del centre de Girona per demanar el retorn de l'aigua del Ter i exigir el compliment estricte de la Llei del Ter de 1959 per acabar així amb ''l'agonia'' d'un riu que veu transvasada un 75% de la seva aigua des de l'embassament del Pasteral cap a les comarques barcelonines.

Projecte Rius 140608 CATinfo Amb sortida de la plaça Catalunya, la concentració ha estat encapçalada per una gran pancarta amb el lema 'Prou! Volem l'aigua al Ter' portada per diversos representants d'ajuntaments, associacions empresarials i entitats ecologistes. La manifestació ha finalitzat amb la lectura del manifest 'Què hi passa al Ter?' a càrrec de l'actor Joan Massot-Kleiner.

Entre els assistents a la manifestació, hi havia els alcaldes de Torroella de Montgrí, Joan Margall; l'alcaldessa de Verges, Marta Payaró; els diputats de CiU i PP, Xavi Dilmé i Josep Enric Millo; la regidora del PP de l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, entre d'altres.