lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juny, 2008

Yes, we can !!!

Barack Obama es proclama candidat demòcrata a la Casa Blanca Yes, we can! El senador Barack Obama s'ha proclamat candidat demòcrata per a la presidència dels Estats Units, després que aquesta matinada hagi aconseguit els 2.118 delegats que necessitava per derrotar a les primàries la seva contrincant, Hillary Clinton. Malgrat els resultats, la senadora no ha tirat la tovallola i encara no ha anunciat públicament què farà, tot i que fonts pròximes a Clinton han assegurat que no descartaria ocupar la vicepresidència si és el millor pel partit.

Clinton s'aferra als 18 milions de persones que li han donat suport i per això durant el seu discurs d'aquesta matinada ha assegurat que de moment no vol decidir el seu futur. Primer, la senadora vol discutir les seves opcions amb els dirigents del partit demòcrata.

En les últimes primàries demòcrates celebrades aquesta dimarts, Obama ha guanyat a Montana i Clinton, a Dakota del Sud.

"Avui acaba una travessa històrica i en comença una altra, una travessa que portarà un nou i millor dia per als Estats Units. Avui puc ja dir-los que seré el candidat demòcrata per a la presidència dels Estats Units", ha dit Obama, el primer afroamericà amb possibilitats reals d'arribar a la Casa Blanca.

Des de Sant Paul, a Minnesota, on se celebrarà la convenció republicana el pròxim mes de setembre, Obama ha donat les gràcies a Hillary per "haver inspirat milions de votants". "La senadora Clinton ha fet història en aquesta campanya, no només perquè és una dona que ha fet una cosa que cap altra havia aconseguit, sinó perquè és una líder que inspira a milions de nord-americans amb la seva fortalesa, el seu coratge i el seu compromís amb les causes que ens han portat fins aquí", ha assenyalat.

Durant el seu discurs, Obama ha atacat el candidat republicà, John McCain, al qual ha acusat de voler seguir amb la mateixa política del president George W. Bush.

Cap comentari: