lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2008

Barcelona i València, juntes per un finançament més just

Castells 230708 CATr Els consellers d'Economia de Catalunya i el País Valencià, Antoni Castells i Gerardo Camps, han tornat a mostrar aquest dimecres, en aquest cas a València, la voluntat de col·laboració dels dos territoris en matèria econòmica i de reivindicació d'infraestructures, en un acte organitzat per les cambres de comerç de Barcelona i València. Tots dos consellers han constatat també comparteixen "plantejaments" i "solucions" en aspectes del finançament, i han esgrimit l'augment de població com un dels motius per reclamar un millor sistema. En tot cas, però, han rebutjat parlar de "fronts", perquè la de Catalunya i el País Valencià "no és una estratègia contra ningú".

Els dos consellers han esgrimit les balances fiscals presentades pel govern espanyol per reivindicar que els dos són territoris solidaris, i no han evitat parlar de finançament. Castells ha reclamat un "finançament adequat", tot afegint que "no estem demanant res que no sigui perfectament raonable", però que cal canviar-lo perquè el model "garanteixi la suficiència, adapti els ingressos a l'evolució de variables fonamentals com la població i que l'esforç de solidaritat" de Catalunya també redundi en aquest territori.

Camps ha centrat la seva reivindicació en la necessitat que es tingui en compte la variable de la població en el nou sistema de finançament. "No fem més que sol·licitar al govern espanyol el que és just amb els territoris", ha assegurat, tot dient que no es pot "tancar als ulls" als més de dos milions de persones amb que Catalunya i el País Valencià han augmentat la població en els últims anys.