lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juliol, 2008

El govern aprova la Llei d'Educació amb el vot en contra d'Iniciativa

LEC 290708 CATr El govern ha aprovat aquest dimarts l'avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya sense el suport d'un dels socis del tripartit, ICV-EUiA. La nova llei té com a finalitat donar personalitat al "sistema educatiu propi", tal i com ha afirmat el conseller d'educació, eMaragall. El text es discutirà ara en debat parlamentari.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, eMaragall ha agraït "específicament" a Convergència i Unió la seva "responsabilitat, participació i aportació" al projecte, al temps que ha manifestat que s'han mantingut converses amb els altres dos partits de l'oposició, Partit Popular i Ciutadans, però "molt especialment" amb la formació liderada per Artur Mas. Entre les novetats del text en destaca que finalment l'educació infantil, de 3 a 6 anys, no serà obligatòria, tot i que els poders públics hauran de garantir la oferta en aquesta etapa. A més, es garantirà l'ideari dels centres de titularitat concertada, es dóna més poder als Ajuntaments en educació, i al mateix temps, es blinda el català com a llengua "normalment utilitzada com vehicular i d'aprenentatge", fet que garanteix la continuïtat de la immersió lingüística.

Ustec-Stes rebutja l'avantprojecte de la LEC i proposarà una vaga a l'octubre El sindicat Ustec·Stes ha rebutjat "frontalment" l'avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que ha aprovat aquest dimarts el Govern, i ha anunciat que proposaran una vaga a la comunitat educativa per a octubre, segons el portaveu del sindicat, Ricard Rodilla, en declaracions a Europa Press.

Rodilla ha considerat necessari que a partir de setembre el sector educatiu públic es mobilitzi contra la LEC, pel que proposaran una jornada de vaga a sindicats i la resta de comunitat educativa. El sindicat ha mostrat el seu rebuig del tractament que l'avantprojecte dóna a les escoles públiques, concertades i privades i ha assenyalat que permet que les últimes "puguin continuar elegint alumnes". "No es pot igualar en drets i no fer-ho en obligacions", ha afirmat.

El sindicat s’oposa també al finançament que rep l'ensenyament postobligatori i assegura que les patronals del sector privat "poden estar tranquil·les perquè no hauran d'escolaritzar persones amb situacions econòmiques precàries".

Rodilla ha assenyalat també que la LEC deixa "la porta oberta a la incertesa" sobre el poder que assoleixen els Ajuntaments, en preveure que les administracions locals que ho desitgin s'estableixin com a administracions educatives coresponsables amb el Govern. "És una nova administració treta de la màniga", ha puntualitzat.