lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de juliol, 2008

La justícia basca ordena l'execució de la sentència contra Atutxa, Bilbao i Knörr

El Tribunal Superior de Justícia basc ha desestimat el recurs en el qual la parlamentària d'Ezker Batua (EB) Kontxi Bilbao demanava de suspendre la sentència condemnatòria per no dissoldre Sozialista Abertzaleak. També obliga a la cambra a expulsar-la i i que precisi quan serà cessada. En el mateix informe judicial, ordena al parlament a concretar quan comunica a Juan Maria Atutxa i a Gorka Knörr que han de començar a complir la inhabilitació.

Kontxi Bilbao és l'única dels tres inculpats que encara és parlamentària i per, aquest motiu, la justícia basca n'ordena l'expulsió. Pel que fa a Gorka Knörr (EA), ex-membre de la mesa del parlament i Juan Maria Atutxa (PNB), ex-president de la cambra, els condemna també amb la inhabilitació i multes d'entre 12.000 euros i 18.000. A tots tres se'ls considera culpables de no dissoldre el grup Sozialista Abertzaleak quan Batasuna fou il·legalitzada el 2003.

El tribunal ha acordat comunicar a la Junta Electoral del País Basc les dates d'inici i final del compliment de la pena, fet que impediria els condemnats presentar-se a les pròximes eleccions.

Un recurs rere un altre El 8 d'abril, el Suprem espanyol revocà la sentència absolutòria del TSJPB i condemnà els tres acusats. La defensa va contraatacar i demanà la suspensió de l'execució de la sentència fins que el Constitucional espanyol es pronunciés sobre la impugnació d'empara. L'alt tribunal la rebutjà i va declarar ferma la decisió del Suprem. De nou, els advocats van recórrer a la justícia basca, que no n'ha acceptat el recurs.

lo carrer del riu: Gorka Knörr.: «Em sento orgullós del que vam defensar»