lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juliol, 2008

Rangel diu que el govern espanyol té 'la voluntat ferma' de desencallar el finançament

El conseller Castells considera que l'executiu de Zapatero no té la voluntat política de complir l'estatut Joan Rangel 270708 CATr El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha dit avui que l'executiu de Zapatero tenia la voluntat ferma de desencallar l'acord per a un nou model de finançament i s'ha mostrat convençut que s'arribarà a una bona solució. Rangel ho ha dit el dia abans que es reuneixi a Barcelona la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals i en un moment en què tots els partits del Principat i els agents socials fan front comú per expressar el rebuig a la proposta del ministre Pedro Solbes.

En diverses reunions fetes aquesta setmana, el conseller d'Economia, Antoni Castells, va aconseguir el suport de CiU i d'empresaris i sindicats per fer pinya en la negociació del finançament. Castells es va mostrar molt disgustat divendres amb la posició del govern espanyol i va reiterar que l'executiu de Zapatero no tenia la voluntat política de complir l'estatut, que fixa la data del 9 d'agost perquè es concreti el nou sistema de finançament.

Rangel s'ha mostrat més optimista que no Castells, i ha vaticinat que la setmana entrant seria intensa, ha assenyalat que la posició que sempre havia marcat el PSC era 'claríssima' i que anava encaminada perquè hi hagués un acord. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha mostrat el seu optimisme dient que 'la feina d'aquests dies tindrà el seu resultat'. Aquestes declaracions les ha fet en la cloenda de l'Escola de Formació Guillermo Vidaña, que han organitzat aquest cap de setmana la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a la localitat de Gualba.