lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’agost, 2008

Ernest Maragall garanteix que el PSC no se sortirà del guió de la unitat en el tema del finançament

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha trencat l’ambigüitat que fins ara han mostrat els socialistes catalans respecte a les declaracions d’alguns barons del PSOE que asseguren que el PSC votarà els pressupostos de l’estat hi hagi o no un finançament ajustat a l’Estatut. Maragall ha assegurat des de la UCE que l’estratègia catalana està ben definida i apunta correctament al resultat “imprescindible” de compliment íntegre de les previsions que l’Estatut va formular. “L’objectiu final està clar i que “no ens mourem d’aquí”, ha sentenciat.

Tan convençut està de l’èxit de la unitat catalana i del pes polític del PSC que ha donat garanties que els pressupostos del 2009 s’ajustaran a les demandes catalanes: “Garanteixo que tindrem el finançament que correspon a l’Estatut. N’estic convençut perquè ho diu la llei, per l’evidència que el PSC és el primer partit de Catalunya, té la màxima representació institucional en aquesta matèria a través de la presidència de la Generalitat i com a partit estem convençuts que la posició comuna dels partits catalans s’ha de veure reflectida en els pressupostos”.

Segons el conseller i membre de l’executiva del PSC, la tasca de Catalunya ara és fer complir la llei i que aquesta es verifiqui en la llei de pressupostos del 2009, “que és el lloc natural on es prenen les primeres decisions d’aplicació d’aquest model han d’estar explicitades”.