lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’agost, 2008

Jo ja em perdo: ICV diu ara que si Zapatero incompleix el termini de 3 mesos, bloquejaran els pressupostos de l'Estat

El diputat d'Iniciativa per Catalunya (ICV) al Congrés, Joan Herrera, confia que el govern espanyol complirà els compromisos acordats aquest diumenge sobre el nou model de finançament però ha advertit que, en cas contrari, es manté l'amenaça de bloquejar els pròxims pressupostos generals de l'Estat.

Herrera ha justificat la seva decisió de retirar la petició de compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero per parlar sobre la negociació del nou finançament català recordant que l'executiu espanyol ha adquirit el compromís d'arribar a un acord en el termini de tres mesos.

A més, Herrera s'ha mostrat satisfet perquè el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, comparegui la setmana que ve en substitució de Zapatero davant dels partits del Congrés per explicar la seva proposta i les línies d'acció de l'executiu.

Herrera també ha defensat la necessitat que les forces polítiques catalans continuen en un "marc unitari" per reclamar el compliment de l'Estatut en matèria de finançament i ha apuntat que aquest compromís del govern espanyol fet públic ahir dimarts ha de ser "un punt d'inflexió".