lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’agost, 2008

Saura respon Zapatero que és 'obvi i flagrant' l'incompliment de l'estatut

El govern català respon les paraules del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurant que no ha incomplert l'estatut de Catalunya en matèria de finançament. El president en funcions i conseller d'interior, Joan Saura, s'ha mostrat 'sorprès i preocupat' i ha assegurat que és 'obvi i flagrant' que el govern espanyol no ha complert el text català. Tot amb tot, aposta per centrar el debat en aconseguir un acord en tres mesos.

Saura també ha reclamat a Zapatero que sigui bel·ligerant amb qui acusa Catalunya de ser insolidària per voler un sistema de finançament just.

Aquesta ha estat la resposta del govern, però des dels diferents partits que en formen part, les paraules del president del govern s'han valorat en altres termes. ERC considera que el cap de l'executiu espanyol 'ha mostrat una actitud de menyspreu i manca de respecte cap a Catalunya'. De la seva banda, ICV l'acusa de viure 'fora de la realitat' i no complir els objectius que marca l'estatut. Mentrestant, el PSC ha declinat fer declaracions.