lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de setembre, 2008

Arriba a l'Octubre l'homenatge a Josep Vicent Marquès

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) aprofita el començament de la nova temporada per retre aquest vespre homenatge al sociòleg i escriptor Josep Vicent Marquès, que va morir el 4 de juny amb seixanta-cinc anys. A les set del vespre hi haurà una taula rodona per parlar de qui fou un notable representant intel·lectual de l'esquerra valenciana. La setmana passada ja es va fer un acte d'homenatge a Ca Revolta amb diverses actuacions.

En la taula rodona hi participaran Rafa Xambó, professor de la Universitat de València; Vicent Àlvarez, membre del consell Valencià de Cultura; Rafael Castelló, professor de la Universitat de València; el pedagog Ferran Zurriaga; l'escriptor Alfons Cervera; i Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Josep Vicent Marquès era molt conegut pels seus articles de premsa i pels seus llibres, especialment per 'País perplex', que li meresqué el Premi Octubre del 1974, 'No és natural', i 'Tots els colors del roig'. Marquès, que era professor de la Universitat de València, s'havia destacat com a militant de grups nacionalistes clandestins: Moviment Social-cristià de Catalunya, Germania Socialista, Partit Socialista Valencià. En les eleccions del 1979 fou candidat al senat espanyol per una coalició de grups de l'esquerra valencianista.