lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de setembre, 2008

Castells: "És evident que els pressupostos de l'Estat estan vinculats amb el finançament"

Antoni Castells 010908 RAC1 "El model de finançament es reflecteix en els pressupostos generals de l'Estat, per tant és evident que hi ha una vinculació". Així de clar s'ha mostrat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en les seves primeres declaracions després de les setmanes de silenci de les vacances.

En una entrevista al programa El món a Rac 1, Castells ha rebutjat, però, plantejar-se la possibilitat que el PSC hagi de votar contra els pressupostos de Rodríguez Zapatero. "El que hem de fer és treballar perquè hi hagi un bon finançament i que quan arribi l'hora de votar els pressupostos no tinguem dubtes perquè seran uns pressupostos que ja reflectiran el nou sistema financer", ha matisat.

Minuts abans, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, anunciava a TV3 que la seva formació –que té un diputat al Congrés– votarà contra els pressupostos si no hi ha acord pel finançament. A més de no acceptar aquesta possibilitat, Castells també ha rebutjat, explícitament, donar valor al pacte entre Saura i la vicepresidenta espanyola María Teresa Fernández de la Vega, que establia un marge de tres mesos per a la negociació.

"El senyor Saura no va fer aquest pacte com a conseller sinó com a president d'un partit. El conseller que s'encarrega d'aquestes qüestions sóc jo, i jo no he pactat res", ha sentenciat. I ha insistit que l'acord ha d'arribar "al més aviat possible" per poder-lo incloure en els pressupostos estatals.