lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de setembre, 2008

No diguis blat, si no és al sac i ben lligat!!!

El PSC, optimista amb el finançament perquè Espanya ja entén "les raons" catalanes Quan l'acord del tripartit i CiU per una carta catalana que estableixi els mínims irrenunciables en la negociació del finançament a Madrid encara no té data i segueixen els retrets entre socialistes i convergents per la poca discreció sobre les negociacions, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que hi ha raons per creure que l'executiu espanyol serà generós. Des del Parlament, Iceta ha apel·lat a un cert canvi de percepció des de l'Estat espanyol sobre la situació de Catalunya, i ha destacat que "cada vegada hi ha més gent de fora de Catalunya que reconeix que els catalans tenen part de raó, i que per tant, s'ha de fer alguna cosa".

El mateix Iceta ha exemplificat aquest optimisme revelant que "he sentit a dir a responsables autonòmics de molt nivell que, efectivament, l'actual model de finançament perjudica especialment Catalunya". Sense referir-s'hi explícitament, el portaveu del PSC ha inclòs en el llistat de dirigents espanyols el president de l'executiu espanyol, que dilluns passat va admetre que "Catalunya té raons" per voler canviar l'actual model de finançament.

D'altra banda, Iceta ha carregat contra CiU per la suposada filtració a la premsa de xifres concretes que s'haurien acordat en la taula de negociació dels partits catalans. CiU ha negat les filtracions, i insisteix que "ara el més important és fixar les bases del sistema, i quants diners de més haurà d'obtenir Catalunya".

El portaveu dels socialistes també ha responsabilitzat CiU del "fracàs estrepitós" del pacte del Majèstic que la federació nacionalista va firmar el 2001 amb l'executiu del PP presidit per José María Aznar. Segons el PSC, Catalunya en va sortir perjudicada perquè "no existeixen mecanismes d'actualització del sistema" ni mesures de revisió per a l'increment de la població.