lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de setembre, 2008

Troben dues partitures inèdites de Mozart en una mediateca francesa

Mozart-Clarinet Concerto A Major Investigadors alemanys han trobat dues partitures inèdites del compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart en la mediateca de la localitat francesa de Nantes, més de dos-cents anys després de la seva mort, ha confirmat aquest dijous l'ajuntament de la ciutat.

El manuscrit és del tamany d'una pàgina de quadern i està dividit en dues parts. La primera consta d'una quinzena de compassos de quatre temps en re menor, que constitueixen un credo, és a dir, un episodi religiós. Segons un pianista de la localitat que ha tingut accés a la partitura, probablement aquesta primer peça formi part d'una obra musical. A més, ha assegurat que es tracta d'una escriptura i d'uns ritmes antics que no s'utilitzen actualment.

La segona part del document es "molt més difícil de desxifrar" perquè hi ha "notes per tot arreu, com un esborrany" il·legible a primera vista. El pianista ha explicat que és possible que es tracti de la mateixa obra i d'una sonata, tot i que ha reconegut que moltes notes estan esborrades, la qual cosa obliga a endevinar-les, "com si estiguessin escrites en un tovalló".

Fins al moment, es desconeix com ha arribat l'obra a la mediateca de Nantes, que pertany a l'Ajuntament de la ciutat.