lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’octubre, 2008

De la Vega diu que el govern espanyol "respecta" el pacte pel finançament aprovat al Parlament de Catalunya

El govern espanyol "respecta" la decisió del PSC, ICV, ERC i CiU de signar un acord, convertit en resolució parlamentària, per donar forma al front català pel finançament. És la posició expressada aquest divendres, amb asèpsia, per la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

Després del consell de ministres, la vicepresidenta s'ha mostrat prudent en els seus comentaris i ha assegurat que les negociacions entre l'executiu espanyol i el català "avancen". També ha insistit que està convençuda que s'arribarà a un acord, com sempre ha mantingut.

Tanmateix, no s'ha estat de recordar que els mateixos estatuts d'autonomia estableixen que una part del finançament de l'Estat ha de destinar-se a garantir els serveis bàsics, sanitat i educació, i que "això s'ha de fer amb igualtat". Per això, un cop acordat el nou model de finançament amb totes les comunitats autònomes, s'haurà d'incorporar a la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes, Lofca, "prevista per la Constitució" i aprovada, en la seva primera versió, l'any 1980.