lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’octubre, 2008

El CSN revisa la normativa sobre la concessió de noves llicències d'explotació a les centrals nuclears. Oco!!!, que venen

El CSN ha aprovat la primera modificació de la guia Revisions periòdiques de la seguretat a les centrals nuclears. L'objectiu és establir «l'abast», les «condicions» de treball, els «terminis de presentació» i «la forma de documentar les revisions periòdiques de seguretat» que les centrals fan cada deu anys, en compliment del que estableixen els permisos d'explotació que es renoven també cada dècada. La modificació posa «un èmfasi especial en la definició de les bases de llicència».

La revisió de la guia també «introdueix el concepte de normativa d'aplicació condicionada associada a la concessió de nous permisos d'explotació i descriu la sistemàtica que es considera més adequada per a les sol·licituds que preveuen l'operació a llarg termini». A més a més, inclou els resultats aplicables derivats de l'informe que els experts van fer de les «lliçons apreses» després de l'incident que va tenir lloc a Vandellòs II a causa de la corrosió del sistema de refrigeració l'any 2005.

D'altra banda, el CSN també ha contractat el disseny d'un portal d'informació d'emergències nuclears i radioactives. «Es tracta d'automatitzar a través d'equipaments informàtics el que ara es fa manualment», van explicar fonts del CSN, segons les quals «amb l'ús de les noves tecnologies es guanyarà en fiabilitat i es reduirà el temps d'avís en cas d'emergència». Astem salvats!!!

L'accés al portal estarà restringit al personal qualificat del CSN, serà «una eina del centre de control», que disposa de la informació relativa als treballadors de l'ens i als torns de guàrdia.

VilaWeb/ElPunt: El CSN no vol que la crisi suposi menys inversions a les nuclears