lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 d’octubre, 2008

Ernest Maragall envia una declaració als mestres catalans per justificar la LEC

Amb una vaga de mestres convocada pel proper 13 de novembre en protesta per la llei educativa de Catalunya (LEC) i el dia mundial dels mestres de rerefons, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha enviat un escrit (3 fulls) als més de 100.000 mestres que exerceixen a Catalunya en què explica els motius pels quals és necessària aquesta llei que ha aixecat tanta polseguera entre el col·lectiu de mestres i també al mateix govern.

En l'escrit, que es pot trobar al web del departament d'Educació, el conseller assegura que "volem avançar decididament en el camí de l’escolarització equitativa de tot l’alumnat present a casa nostra". Explica als mestres que el projecte de llei d’educació de Catalunya que debatrà el Parlament és "precisament, un projecte per guanyar i consolidar la confiança del país en la vostra tasca, fent-vos responsables —sí, fent-vos responsables— de l’educació dels futurs ciutadans d’aquest país. No ens ha de fer por dir-ho, o és que ja no ho sou ara? Pitjor encara. Ara sou jutjats per tothom i —en molts casos— sense el respecte cap a la vostra tasca, i menystenint l’autoritat que aquesta comporta".

Així, Ernest Maragall insta el col·lectiu de mestres a ajudar el govern a "substituir distància per reconeixement social; indiferència per implicació familiar; paternalisme excessiu per respecte a l’autoritat de mestres, professors i directors, i suspicàcia per reconeixement actiu de famílies i administració".

El conseller també ha recordat als mestres i professors que la societat els reconeix i que tenen tot el suport del govern en la seva tasca.

la carta