lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de novembre, 2008

Associacions civils volen que s'obrin més fosses valencianes

El Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica i l'associació espanyola La Gavilla Verde han dit que es presentarien en la causa del jutge de l'Audiència espanyola, Baltasar Garzón, que li demanarien una audiència i el convidarien a visitar València perquè vegi com es troben les fosses. Les organitzacions han criticat l'actitud de la fiscalia, que ha demanat que s'aturessin les exhumacions de totes les fosses comunes de la guerra del 1936-39.

Segons les associacions, el recurs de la fiscalia és 'un intent d'arraconar el jutge Garzón'. A banda considerar un 'escàndol jurídic' el fonament de la resolució adoptada per l'Audiència espanyola per a aturar les exhumacions, entenen que és una 'falta de respecte als desapareguts' que no es considerin urgents les excavacions. Aquestes són, diuen, inajornables 'per a no vulnerar ni un minut més el dret de reparació moral i de recuperació de la memòria personal i familiar'.

Les dues entitats treballen en cinc fosses valencianes, les que hi ha a Albalat dels Tarongers, Benaixeve, Alpont i Portaceli. A més, han demanat que s'investigui la secció cinquena dreta del cementiri general de València i també una altra possible fossa a Paterna.

Foto: -Aquí està. L'antic maquis Pedro Alcorisa assenyala el lloc on va ser enterrat el seu pare al cementiri civil de València.

Levante-emv.com: Piden que Garzón reclame datos sobre fosas comunes a Valencia, Paterna y Serra