lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de novembre, 2008

Barcelona treballarà per reconèixer el dret a decidir com a poble

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració institucional en la que es compromet a desenvolupar polítiques per tal que "es reconegui el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir com a poble". La declaració proposada per ERC ha estat aprovada amb el suport de tots els grups polítics.

El president del grup d'Esquerra al consistori barceloní, Jordi Portabella ha ressaltat el "fet històric" que suposa que la capital catalana hagi fet "un pas endavant en el reconeixement del dret a decidir de la ciutadanis sobre el seu futur" i no ha dubtat a titllar que aquesta és "la proposta política més important que s'ha aprovat a la ciutat en els últims anys".

El text aprovat renova el compromís de l'Ajuntament amb la Declaració Universal dels Drets Humans i acorda cinc punts, entre els quals "treballar en suport de les víctimes i dels defensors i defensores dels drets humans", "realitzar accions de prevenció a les agressions al medi ambient" i "desenvolupar polítiques efectives per tal que es reconegui el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir com a poble"