lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de novembre, 2008

El món aplaudeix el canvi i la primera elecció d'un negre per presidir els Estats Units d'Amèrica

Barack Obama 051108 De Caracas a Ramala i de Barcelona a Teheran. Els governs del món han aplaudit i respirat alleujats per la victòria de Barack Obama en la cursa a la presidència als Estats Units. Després de vuit anys d'una política internacional imperialista agressiva i ofensiva de George Bush, el món espera que el canvi promès per Obama no sigui fum i no defraudi l'expectativa generada pel 'yes, we can'. El senador d'Illinois ha fet història amb una campanya digna d'estudi que ha col·locat un ciutadà negre a la Casa Blanca amb més d'un 52% del vot popular, més de quatre milions i mig de vots d'avantatge sobre el candidat republicà, John McCain.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

4 de novembre de 2008. Tot el món coincideix en què és un dia històric. Un negre a la Casa Blanca! Un altre tabú a terra ?
Però els catalans, sense que ens ho reconeguin, anem sempre per davant de tota la cultura política anglosaxona. Pau Casal, al seu discurs a l'ONU l'any 1971, ja va explicar que Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra.

Catalunya, el 28 de novembre de 2006, va fer President de la Generalitat un immigrant andalús, José Montilla. Dos anys abans que els EE.UU !!! I encara hi ha partits que s'esquincen les vestimentes ?

lo llaguter ha dit...

El problema no és que no ens ho reconeguin. El problema és que no ens ho reconeixem nosaltres.

cIu encara critica esquerra per haver fet president en Montilla.

lo llaguter