lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de novembre, 2008

La Plataforma en Defensa de l'Ebre creu que el Govern vol 'manipular' la ciutadania construint el canal Xerta-Sènia

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha assegurat que el Govern vol "manipular" la ciutadania amb la construcció del canal Xerta-Sènia. Així ho ha manifestat el portaveu de la plataforma, Manolo Tomàs, durant una manifestació a Tortosa davant les obres del canal, en què ha insistit que el projecte està "sobredimensionat" per les necessitats de regadiu que realment hi ha. De fet, es preveu regar 16.000 hectàrees "quan encara no hi ha ni un pagès que s'hagi compromès a regar-ne ni una de sola", explica la PDE.

Els activistes consideren que s'està encobrint un transvasament d'aigües cap a Castelló, i denuncien que les actuacions que es volen fer a la zona tindran una influència molt negativa pel conjunt de les Terres de l'Ebre. El canal va començar a construir-se fa dos anys i és previst que sigui a punt el 2010.

La comunitat de regants del Xerta-Sénia defensa el canal i assegura que no permetrà que l'aigua vagi més al sud de Castelló. Per la seva banda, Unió de Pagesos dóna suport a la Plataforma i s'ha manifestat també contra el projecte.

El departament d'Agricultura (DAR) nega rotundament que el canal pugui subministrar aigua per a un transvasament, ja que l'envergadura és estrictament la necessària per a subministrar aigua per a les 16.000 hectàrees de regadiu de l'àmbit de la conca de l'Ebre.

La Plataforma demana explicacions al DAR, que aturi l'obra, que es replantegi el projecte i que aquest es faci amb el consens del territori. A més, exigeix que es doni al canal una "concessió adequada" per aquest. Així mateix, la PDE deixa clar que no és contrària a la construcció d'un regadiu si els pagesos el reclamen.

VilaWeb/ElPunt: La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifesta contra el canal Xerta-Sénia

VilaWeb/ElPunt: La PDE rebutja el Xerta-Sénia en una concentració amb uns 300 assistents