lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2008

El PSOE preveu la possibilitat que el nou finançament no estigui acordat l'1 de gener del 2009

José Antonio Alonso 051208 CATr El portaveu parlamentari del PSOE al Congrés dels Diputats, José Antonio Alonso, ha advertit aquest divendres sobre la possibilitat que el nou sistema de finançament autonòmic no estigui acordat abans de l'1 de gener del 2009 i per tant no es pugui incloure als pressupostos generals de l'Estat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Alonso ha apuntat que l'acord pot arribar abans d'aquesta data, però també després. En aquest cas, Solbes preveu incloure a l'acord una clàusula de retroactivitat perquè encara que el sistema comenci a funcionar ben entrat el 2009, tingui vigència amb data de l'1 de gener.

Alonso ha fet aquestes manifestacions després que aquest dimecres el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, apuntés des del Senat que el ministeri d'Economia presentarà de forma imminent a les comunitats autònomes la segona proposta de finançament autonòmic.

Aquest segon document és el que hauria de permetre desencallar la qüestió i fer possible un acord al consell de política fiscal i financera que doni llum verda a l'acord abans de Cap d'Any.

Segons el portaveu del PSOE al Congrés, l'acord "pot estar enllestit l'1 de gener", però també pot estar-ho "una mica després" i "referenciat a l'1 de gener", és a dir, "amb efectes des de l'1 de gener". En tot cas, ha insistit que "la negociació va bé".

eldebat.cat: Herrera demana a tots els diputats catalans que no votin els PGE si no hi ha acord de finançament

Avui: Nou parany del mestre triler