lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de desembre, 2008

Milers de persones es manifesten a Palma perquè el 31 de desembre sigui la diada de Mallorca

Prop de tres mil persones, segons l'organització, es manifesten aquest vespre al centre de Palma per reivindicar la identitat nacional de Mallorca amb el lema 'Països Catalans. Un poble lliure al món'. El portaveu, Antoni Trobat, diu: 'La festa de l'Estendard és la celebració cívica més antiga d'Europa i la vertadera Diada de Mallorca; per això reclamam de tornar a la data de celebració que pertoca.' La manifestació l'ha convocada la plataforma 31-D.

Afegeix Trobat: 'Amb el lema de la diada les entitats reclamam el dret d'autodeterminació de la nació catalana de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.' Els manifestants han sortit del passeig des Born a les sis de la tarda, i al final, Oprimits i Barrumbada actuen a la plaça dels Patins. Donen suport a la manifestació els partits PSM, Esquerra, Bloc per Mallorca, les JERC i les JEN; els sindicats Unió Obrera Balear (UOB) i STEI-i, i les entitats Associació de Senegalesos de Mallorca, Comitè de solidaritat amb Euskal-Herria, Grup Blanquerna i Lobby per la Independència.

L'Obra Cultural Balear (OCB) també ha organitzat tot un seguit d'activitats a tot l'illa per commemorar la diada, com ara la lectura d'un manifest que exhorta els catalanoparlants 'a prendre un paper actiu en l'impuls del procés de normalització lingüística'.