lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de desembre, 2008

Palma, segona ciutat del nostre país que acollirà escriptors refugiats

L'Ajuntament de Palma signa avui l'adhesió a la Xarxa de ciutats refugi (International Cities of Refuge Network, ICORN). Mercès a aquesta xarxa, instaurada pel PEN internacional, els escriptors políticament represaliats o perseguits al seu país, poden refugiar-se a les ciutats integrants i rebre ajut per a poder escriure. Les regidories de Benestar Social i de Cultura de Palma aportaran 40.000 euros anuals per a manutenció i estada d'un escriptor.

A més, la ciutat acollidora ha de promoure la figura de l'autor i ajudar-lo a integrar-se lingüísticament i culturalment a la ciutat. L'autor rep una beca anual, prorrogable per un altre any. La coordinació va a càrrec del PEN català. D'aquesta Xarxa, ja en forma part Barcelona, on fa estada, des del maig, l'escriptor amazic, Salem Zenia. Al seu país, Zenia era assetjat pels fonamentalistes islàmics perquè defensa la laïcitat de l'estat. Una altra ciutat del nostre país que vol incorporar-se a la xarxa és Sant Cugat, que a l'octubre ja va aprovar una moció per formar-ne part. De totes maneres, l'adhesió encara no s'ha concretat.

Fora del nostre país formen part de la Xarxa Bergen, Brussel, Chiusi, Estocolm, Frankfurt, Gotemburg, Hannover, Kristiansand, Les, Lillehammer, Molde, Mèxic DF, Norwich, Oslo, Potenza, Skien, Tromsø i Trondheim.