lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2008

Reunió sense acord entre Montilla i Zapatero pel nou finançament

José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla, acompanyats dels seus equips econòmics encapçalats pel ministre d'Economia i vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes i el conseller d'Economia, Antoni Castells, s'han reunit aquest dissabte al migdia a la Moncloa per ultimar l'acord de finançament. Després de sis hores no s'ha tancat cap acord ni s'han tractat les xifres que han d'acabar definint un pacte sobre el model de finançament, en compliment de l'estatut.

Fonts del Departament d'Economia expliquen que la reunió ha servit per acostar posicions, tot i que adverteixen que encara hi ha molta distància en alguns temes i apunten que ara mateix l'acord no és possible. Segons aquestes fonts, la reunió ha servit per treballar a fons sobre el nou model de finançament i els criteris que han de regir el sistema, però no s'hi han abordat les xifres que el sistema destinarà a Catalunya.

La negociació entre les dues parts s'ha reprès pocs dies abans que s'acabi el nou termini fixat per José Luis Rodríguez Zapatero (el 31 de desembre) per a acordar un nou finançament per a Catalunya.