lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de desembre, 2008

Un any d'agonia de TV3 al País Valencià fa multiplicar la revolta popular

La reivindicació per mantenir l'emissió de TV3 al País Valencià també ha arribat a Facebook. El Col·lectiu Volem la TV3, creat a Elx arran del tancament del repetidor de la televisió catalana a la Carrasqueta (Alacantí), el 9 de desembre del 2007, ara fa un any, ha creat un grup en aquesta xarxa social d'internet. L'objectiu del col·lectiu és aprofitar aquesta "arma mediàtica" per difondre les seves reivindicacions i denunciar l'actuació de la Generalitat Valenciana contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l'entitat que fa possible la recepció de les emissores de Televisió de Catalunya (TVC) al 85% del territori valencià.

El tancament el 28 de novembre passat de dos nous repetidors de TV3 al País Valencià, el d'Alginet a la comarca de la Ribera Alta i el de la Llosa de Ranes a la comarca de la Costera, ha fet que el grup del facebook del Col·lectiu Volem la TV3 al País Valencià hagi multiplicat els suports. De fet, ha passat de tenir 318 membres a gairebé 1.800 en dues setmanes.

Pel col·lectiu d'Elx, aquesta resposta massiva demostra que la versió virtual del grup s'ha convertit en una "nova arma mediàtica". "Ara és un moment clau en la lluita per assegurar el futur de les emissions", asseguren.

Fa vint anys que Acció Cultural lluita perquè es puguin veure els canals de TVC al País Valencià, una reivindicació que es va fer realitat amb la creació d'una xarxa de tretze repetidors, finançats gràcies a donacions de milers de persones. L'existència d'aquests repetidors, però, sempre ha estat mal vista pels governs del País Valencià, tant socialistes com populars.