lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de desembre, 2008

Un viatge per la pandèmia de la sida infantil

Cada dotze segons hi ha un infectat més del virus de la sida (VIH). Si als països rics la malaltia ha esdevingut crònica, gràcies a la medicació, als països subdesenvolupats és una pandèmia que mata milers d'individus cada any. Les víctimes més vulnerables són els infants, i molts ja neixen amb la malaltia perquè els pares en són portadors. Una web, World AIDS Map, traça sobre un mapa la vida d'infants de tot el món assetjats per la sida.

Sobre un mapamundi interactiu, punts vermells ens condueixen a relats particulars de criatures que tenen la malaltia i que sobreviuen en entorns familiars marcats per la mort i la pobresa. Són infants de Kenya, el Salvador, la República Dominicana, Ruanda, Uganda, Cambotja, l'Índia..., la majoria orfes per causa de la sida, la malura que els corseca.

La web convida els internautes a col·laborar de diferents maneres a millorar la vida d'aquests infants: amb donacions econòmiques, amb accions d'activisme a la xarxa o sufragant projectes concrets.

Avui, en el Dia Mundial contra la Sida, les ONG del país reivindiquen que els malalts puguin fer pública la seva malaltia sense que siguin discriminats, com passa ara.