lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de desembre, 2008

Visca la República i mori el Borbó!!!

Tardà 061208 El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Tardà, va participar ahir en l'acte en contra de la Constitució que van organitzar les joventuts del seu partit. Les JERC van representar la mort i l’enterrament de la Constitució amb un taüt caracteritzat com la Carta Magna, que van cremar davant els assistents. Durant la seva intervenció, Tardà va qualificar d’”infàmia” el text a la vegada que va exigir el dret a la secessió i va criticar el Tribunal Constitucional. Per finalitzar va cridar “Visca la República i mori el Borbó”.

Tardà ha afirmat que les paraules de "mori el Borbó" que va pronunciar ahir "es refereixen a una crítica a la monarquia com a institució", i no "a una persona física", ha subratllat que mai ha "desitjat la mort de ningú" i ha lamentat que se'l "criminalitzi".

Tardà assegura que l'expressió "s'ha de contextualitzar en la història de Catalunya amb el que ha sigut sempre un crit que commemora la guerra de successió i els fets de 1714", en què Barcelona es va rendir a les tropes de Felip V.

"Aquesta expressió es refereix a una crítica a la monarquia com a institució, en cap cas s'ha d'interpretar dirigida a una persona física", puntualitza en un comunicat el diputat republicà. Tardà afegeix que mai ha "desitjat la mort de ningú" i que la seva "llarga experiència política, sempre en el marc dels valors democràtics i de progrés, així ho avala".