lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de gener, 2009

Manifestació multitudinària a Perpinyà contra la política social i econòmica del govern francès

Unes 15.000 persones segons la policia i més de 20.000 segons els organitzadors s'han manifestat aquest matí a Perpinyà, responent massivament a la convocatòria unitària dels sindicats dels sectors privat i públic que denuncien la política social i econòmica del govern francès per fer front a la crisi mundial. El president Sarkozy ha estat el blanc dels manifestants que han cridats lemes a favor de la defensa del poder adquisitiu, dels llocs de treball i de la funció publica.

La manifestació que ha sortit i acabat a la plaça de Catalunya, ha recorregut sense incidents durant dues hores les rondes i avingudes de Perpinyà. "La crisi és d'ells, no volem pagar la factura" era el lema de la pancarta que encapçalava la manifestació i que era firmada pel conjunt dels sindicats.

Malgrat l'important participació de treballadors del sector privat, particulars d'empreses de la gran distribució i del sector bancari, els manifestants més nombrosos han estat els funcionaris i agents d'empreses públiques com els treballadors de la societat francesa de Ferrocarrils alguns dels quals s'han fet notar amb bengales.



En canvi els grans absents d'aquesta mobilització han estat els treballadors de les empreses eléctriques que no han fet vaga avui per continuar les obres de reparació de la xarxa malmesa pel temporal de dissabte.

També han participat a la manifestació els partits polítics d'esquerra com ara el Partit Socialista Francès, el Partit Comunista Francès, Esquerra Republicana de Catalunya, l'extrema esquerra i els anarquistes.

VilaWeb/ElPunt: Catalunya Nord es mobilitza per reclamar mesures per encarar la crisi econòmica

L'independant: UNE FORTE MOBILISATION DANS L'AUDE ET LES P.-O.