lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de gener, 2009

Otegi creu que hi haurà un nou procés negociador "més aviat que tard"

L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi s'ha mostrat convençut que "més aviat que tard" es tornarà a produir un nou procés negociador entre el govern espanyol i l'esquerra abertzale, tot i que considera que en aquest moment "l'Estat està en l'estratègia de resistir és vèncer". El procés negociador, ha afegit, "no és un objectiu en ell mateix", sinó "un instrument" per assolir "l'alliberament nacional".

Otegi ha fet aquestes afirmacions en una entrevista concedida a les periodistes Carmen Lira, directora de La jornada de Mèxic, i Giuliana Sgrena, redactora d'Il Manifesto italià, que va estar segrestada un mes a Irak. L'acte ha estat organitzat pel diari Gara amb motiu del seu desè aniversari. Durant l'entrevista, oberta al públic al Kursaal de Sant Sebastià, Otegi ha assenyalat que l'esquerra abertzale s'ha d'imposar en el que és "més forta", el camp dels "arguments polítics" que, segons ell, "són entesos per la comunitat internacional com a raonables i democràtics".

Otegi ha desvelat que, en la fase final de les converses amb el govern espanyol, un observador que representava a "un Estat europeu important" va fer una proposta a les dues parts per trencar el "bloqueig", però que el govern del PSOE la va rebutjar.