lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de gener, 2009

Puigcercós: "Si el govern no ha acceptat fins ara un model de finançament és perquè ERC ha estat exigent en tot moment"

Puigcercós 030109 CATr El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat a CiU que estigui "tranquil·la" davant la negociació sobre el nou model de finançament, ja que ERC serà qui garantirà que el govern de la Generalitat només accepti un acord amb el govern espanyol si es respecte l'Estatut català.

Puigcercós ha respost així a la crida que divendres va formular CiU, a través del seu diputat al Parlament Francesc Homs, perquè ERC rebutgi l'última proposta del govern central en matèria de finançament i forci la Generalitat a negociar només en base a l'Estatut. "Li demanem a CiU prudència i que estigui tranquil·la, perquè per part d'ERC el nivell d'exigència serà total, com ha estat fins ara", ha garantit.

Segons Puigcercós, "CiU sap perfectament que si el govern de la Generalitat no ha acceptat fins ara un model de finançament és perquè ERC ha estat exigent en tot moment".

Puigcercós ha explicat que el govern català plantejarà una "contraproposta" a l'oferta presentada pel ministre d'Economia espanyol, Pedro Solbes, de la que es desprendran les "xifres i percentatges" que la Generalitat exigeix amb el nou model.

Puigcercós ha fet una crida a "no caure en la trampa del PSOE" i a mantenir cert "escepticisme" respecte a les intencions de Solbes. "A Madrid sempre fan de trilers. Si abans ja era difícil saber on està la boleta, ara amb l'increment de fons encara ho és més", ha alertat. També ha instat a no caure en la "trampa del PP", que busca la "provocació permanent". Puigcercós ha qualificat d'"insult a Catalunya" les paraules de la consellera d'Hisenda de Castella i Lleó, Pilar del Olmo, que va dir que la proposta del govern espanyol sobre finançament li "segueix sonant a sardana catalana".

"És tot al contrari. La proposta recull tot allò que demanava el president andalús. Aquest és el model de Manuel Chaves", ha afirmat.

eldebat.cat: Puigcercós demana "no caure en les trampes" del PSOE