lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de gener, 2009

Saura: "Vaig anar a la manifestació contra la guerra per imperatiu ètic"

El conseller al·lega que ministres i consellers d'Interior van a les manifestacions contra el terrorisme. Diu que la pistola que va treure un home en la marxa per Palestina era de joguina i que formava part d'una 'performance' Saura 130109 CATr "Vaig anar a la manifestació per imperatiu ètic, perquè era una manifestació contra la guerra". Així respon el conseller d'Interior, Joan Saura, a les crítiques que ha rebut per haver assistit dissabte a la marxa a favor de Palestina.

Les queixes s'han agreujat perquè durant la protesta un manifestant encaputxat amb un passamuntanyes va treure una pistola i la va exhibir fins que els responsables d'ordre de l'organització l'hi van fer guardar. El conseller manté que la pistola "era de joguina", que formava part d'una performance i que agents dels Mossos d'Esquadra que eren a prop ho van poder veure, malgrat que no van interceptar el manifestant i que no van tenir la pistola a les mans. "Jo puc identificar una cadira sense tocar-la", ha argumentat. "Els agents estan tan convençuts que era de joguina que per això ni tan sols van obrir cap investigació", ha afegit.

Saura ha donat aquestes explicacions a la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern català, del qual avui actuava com a portaveu. Tanmateix, quan els periodistes han preguntat a la directora general de Comunicació de la Generalitat, Aurora Massip, si el govern avalava la decisió de Saura d'assistir a la manifestació, Massip ha respost que l'executiu "no ha discutit el tema, però respecta totalment la decisió". -"Que la realitat no t'espatlli un bon titular" Aquesta màxima del periodisme es pot aplicar a l'actuació d'uns quants periodistes i dels diaris que van publicar la notícia, posant més accent en la pistola que en la reivindicació de la manifestació. Ja sabem quins diaris són i no ens sorprèn.