lo carrer del riu

08 de febrer, 2009

Barça 3 - Sporting 1

Puyal 080209 El Barça segueix vivint en el seu particular món feliç, sumant victòries en cada partit que juga, com ha passat aquesta tarda davant l'Sporting de Gijón. L'equip blaugrana ha derrotat el conjunt asturià per 3-1 en una gran demostració de superioritat, gràcies al virtuosisme d'Iniesta, la potència d'Alves i els gols d'Etoo. L'equip de Pep Guardiola ha ofert una actuació plena de detalls de qualitat contra un rival que no ha tingut arguments, ni ofensius ni defensius, per frenar el corró blaugrana, que ha sumat la seva desena victòria consecutiva. El dia en què Quini ha tornat circumstancialment a la banqueta del Camp Nou, per la sanció de l'entrenador Manolo Preciado, Etoo l'ha homenatjat i ha marcat dos gols que hauria firmat el Brujo, el pitxitxi etern, un davanter que va triomfar al Barça amb 31 anys complerts. El Barça ha sortit disposat a acabar el partit per KO i l'Sporting amb un llast psicològic, fet que s'ha repetit durant uns quants partits aquesta temporada al Camp Nou, on els visitants semblen sortir del túnel de vestidors amb un 1-0. Guardiola havia avisat la vigília que preveia un bon partit, intuïa que els jugadors de l'Sporting no jugarien replegats. La realitat ha estat una altra, l'Sporting ho va intentat, però sense la pilota és difícil jugar i avui la tripleta de centrecampistes, tots ells jugadors del planter (Sergio Busquets, Iniesta i Xavi), ha ofert un recital de joc de precisió. Els blaugranes no han tingut dificultats per treure la pilota controlada des d'enrere, on havien d'iniciar les accions Puyol i Cáceres, perquè els dos centrals a penes s'han complicat davant d'un Sporting que no podia arriscar en excés. Si a la superioritat en el joc s'hi afegeix l'efectivitat en atac, especialment en el primer temps, el Barça es converteix en un conjunt insuperable. Avui Henry no l'ha encertat de primer moment, en un remat que ha tret Lafuente en el minut 12, però Etoo no ha fallat en les dues següents. En la primera aproximació de l'Sporting, ha arribat l'1-0 del Barça. Els blaugranes han convertit un córner del rival en una lliçó de futbol al contraatac. Iniesta ha recollit la pilota, ha recorregut 70 metres, ha esperat la incorporació d'Henry per l'esquerra, el francès l'hi ha donat d'entrada a Etoo i el camerunès ha definit sense oposició en el minut 24. Sense possibilitat de solució, l'Sporting no trobava respostes davant el futbol de toc dels locals i amb el pas dels minuts, el punta de l'Sporting, David Barral, es confonia entre els migcampistes blaugranes. Tan bon punt Messi ha començat a col·laborar amb Alves, els arguments del Barça s'han multiplicat. Xavi també ha començat a aparèixer, Busquets ha tornat a brillar i Iniesta els ha eclipsat a tots amb el seu futbol fàcil en uns minuts en què els de Guardiola han controlat absolutament la situació. La solvència d'Etoo ha quedat demostrada en la segona pilota que ha tocat. S'ha associat amb Messi, s'ha plantat davant Gerard Autet, ha retallat a prop de l'àrea petita i ha batut Lafuente en el minut 40 per al 2-0. En el segon temps, Messi ha sortit disposat a guanyar en protagonisme, però l'argentí avui no estava gaire fi. Etoo ha servit en una jugada resolta per la defensa i no l'ha encertat en l'un contra un davant Lafuente. El Barça ha convertit el partit, durant molts minuts, en un rondo sense fi. L'Sporting, tancat al darrere, en tenia prou de contenir les escomeses dels locals, però els de Guardiola no concretaven les seves jugades. No obstant, Dani Alves en una acció en què ha combinat anticipació i potència ha marcat el 3-0 i ha reclamat l'aplaudiment dels aficionats al més pur estil torero. El brasiler ha recuperat, ha retallat un defensa i ha batut el meta. La festa no ha estat completa, perquè en la següent jugada l'Sporting ha marcat el 3-1 en un xut de Kike Mateo, després d'un rebuig de córner. El Barça hauria pogut tancar el partit amb un remat d'Etoo al pal i un altre d'Henry, desviat, després de dos grans centres d'Alves, però la producció dels blaugranes s'ha aturat. La victòria permet als de Guardiola seguir amb quatre partits de marge sobre el segon i oferint una sensació d'insultant superioritat. Els seus números ho diuen tot: el Barça viu en el seu món, feliç. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit