lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de febrer, 2009

El Parlament basc hissa la bandera espanyola obligat pel Suprem

La bandera espanyola oneja des d'aquest dijous davant la porta d'entrada del Parlament d'Euskadi, en resposta a una sentència del Tribunal Suprem que obliga la cambra basca a penjar "de manera permanent" la bandera espanyola a l'exterior i a l'interior de l'edifici. Des d'aquest dijous al migdia, la bandera oneja al costat de la basca i l'europea.

D'aquesta manera, el Parlament basc, actualment dissolt a l'espera de la celebració dels comicis de l'1 de març, compleix la sentència del Suprem, que obligava a tenir la bandera espanyola de forma permanent a l'exterior de l'edifici i en un "lloc preferent" a l'interior de la cambra.

Fins aquest dijous al matí, la seu del Parlament basc no tenia cap estructura exterior per poder hissar les banderes. De fet, només tenia exposades de forma permanent la ikurriña, la bandera espanyola i l'europea, al saló de recepcions

La mesa del Parlament basc, inclosa la seva presidenta, Izaskun Bilbao (PNB), van decidir acatar la sentència, en contra de l'opinió de la Junta de Portaveus, en la que el representant del PNB, Joseba Egibar, va votar a favor de que la Mesa reconsiderés la seva decisió de desestimar una proposta d'EA per no instal·lar la bandera espanyola.