lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de febrer, 2009

El president del PNB diu que no li agrada que la bandera espanyola onegi al Parlament basc

Iñigo Urkullu assegura que "només se sent basc" i no espanyol El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha assegurat que no li agrada ni se sent orgullós que la bandera espanyola onegi des d'aquest dijous a l'exterior del Parlament basc perquè "només se sent basc" i ha demanat que la insígnia no s'utilitzi com a símbol per ferir sentiments.

En un esmorzar informatiu a Madrid i responent a la pregunta de si estaria content davant una possible retirada de la bandera després de les eleccions del pròxim 1 de març, Urkullu ha respost: "Per descomptat".

"Jo em sento només basc, respecto aquells que senten una altra cosa, aquells que a Euskadi se senten espanyols", ha remarcat el dirigent del PNB, que ha explicat que al País Basc "hi ha un sentiment majoritari que és la suma dels que se senten només bascos o bascos més que espanyols". El president del PNB ha dit que al seu partit estan "farts de complir amb la legalitat, la mateixa legalitat que d'altres no compleixen en relació a l'Estatut o a la Constitució".

"Imposar un emblema per sobre dels sentiments i en base a la legalitat", ha afegit Urkullu, no aconseguirà "en absolut" una més gran acceptació dels emblemes estatals, sinó "ferir les sensibilitats", i s'ha preguntat si no seria millor "deixar les coses com estan".

El Parlament basc va acatar ahir una sentència del Tribunal Suprem que obligava la cambra a hissar la bandera espanyola de "forma permanent" a l'exterior de l'edifici i al costat de la ikurriña i la bandera europea.