lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de febrer, 2009

Els eurodiputats de CiU, PP i PSC diuen no a la manifestació dels 10Mil a Brussel·les

Els eurodiputats de CiU, el PSC i el PP i la delegada del govern davant la Unió Europea no donen suport a la manifestació 10Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació del 7 de març. Raül Romeva, d'ICV, és l'únic eurodiputat català que defensa la protesta, tot i que no hi participarà. El convergent Ignasi Guardans aposta per 'seduir en comptes d'exigir' a Europa, el socialista Raïmon Obiols critica que Catalunya es presenti 'com un poble oprimit a la recerca de la seva independència contra un jou colonial' i el popular Alejo Vidal-Quadras opina que 'si la gent es vol manifestar per una cosa absurda té tot el dret de fer-ho' i que 'proposar disbarats forma part de la llibertat'.

Només l'ecosocialista Romeva troba 'molt interessant' proclamar a Brussel·les 'que la UE és molt més que una suma d'estats'. 'Europa es construeix amb els seus pobles i ciutadans, la idea de l'estat-nació és completament arcaica i condemna la UE a fracassar', defensa l'eurodiputat d'Iniciativa, en declaracions a l'ACN. Romeva, però, no assistirà a la manifestació del 7 de març.

També la delegada del govern de la Generalitat davant la UE, Anna Terrón, ha carregat contra la protesta 10Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació i l'ha menyspreat avisant els organitzadors que 'a Brussel·les les manifestacions són diàries i estan perfectament integrades en el paisatge'. 'No sé què venen a reivindicar, si és la presència de Catalunya i del català crec que això ja està perfectament reconegut en l'àmbit europeu', els ha retret Terrón, advertint que 'seria molt trist que Catalunya es convertís en el típic cas particular empipador a Brussel·les'.

VilaWeb: El menyspreu de la delegada del govern a Brussel·les no sobta els organitzadors de Deu Mil a Brussel·les