lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de març, 2009

Castells admet que el PSOE podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats excepte Catalunya

Antoni Castells 200309 CATr

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha admès que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats autònomes de l'Estat al marge de Catalunya. És a dir, que hi podria haver pacte amb totes les comunitats autònomes però no amb la Generalitat.

De fet, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Castells ha dit que és un escenari possible, tot i que no el desitja ni l'espera, i que un acord sense Catalunya seria "un fiasco" per al govern espanyol.

Segons el conseller, "un acord sense Catalunya seria un fiasco polític i de continguts" i recorda al govern espanyol que si la negociació del finançament és un camí que va iniciar Catalunya, ara no en pot quedar fora.

Després de rebutjar la proposta de finançament del PSOE, el conseller d'Economia assegura que la voluntat és seguir negociant, però té clar que eternitzar aquesta situació seria degradant. eldebat.cat: Zapatero nega la validesa de les xifres de Saura i diu que són “aproximatives”

directe.cat: Esquerra apunta que Zapatero vol forçar eleccions anticipades a Catalunya