lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2009

Clients del Santander protesten a Barcelona per la congelació dels seus estalvis

Una cinquantena d'afectats pel cas Santander s'han concentrat aquest migdia davant la seu que el banc té al passeig de Gràcia de Barcelona. Són alguns dels 42.300 clients del banc que han vist congelats els seus estalvis durant dos anys per part del Grup Santander. Segons l'organització de la protesta, la gran majoria d'afectats són jubilats i ancians que van contractar un fons d'inversió a baix risc.

Han denunciat que altres bancs com el BBVA i el Banc Sabadell "estan protegint els seus clients i els permeten treure els diners dels fons sense perdre patrimoni". És el tercer dissabte que alguns dels 7.000 afectats a Catalunya pel cas es concentren davant la seu del banc. Els manifestants se senten "estafats" i han assegurat que "s'estan organitzant per emprendre accions legals contra el Grup Santander, a més de trencar tota relació amb aquest banc, retirant comptes, pensions, nòmines i dipòsits".

Un 80% dels inversors del fons Banif Inmobiliario F II del Santander, amb 42.300 clients, van demanar el reemborsament anticipat dels seus diners per un volum de 2.617 milions d'euros. Davant la impossibilitat d'afrontar la situació, el banc presidit per Emilio Botín va pactar amb la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) que retornaria la inversió en dos anys. Ven al Santander i... tu veràs!!!