lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de març, 2009

Interior va utilitzar dijous antiavalots en pràctiques

Mossos d'esquadra 250309 RAC1

Agents dels Mossos d'Esquadra que segueixen el curs d'especialització per accedir a la Brimo, la unitat antiavalots del cos policial, van fer tasques de suport en el dispositiu que va cobrir la manifestació contra la política educativa del govern, en què els anti-Bolonya van tirar globus de pintura contra el Palau de la Generalitat. Uns mossos que, sobre el paper, no haurien de prestar servei en la seva nova destinació.

La decisió es va prendre per diferents raons. Una és l'ajustada plantilla de la Brimo, que, igual que la resta del cos, pateix de dèficit d'efectius per un calendari de desplegament acordat en l'àmbit polític. A això s'hi va afegir una intensa jornada postdesallotjament de la UB, que va obligar a recórrer l'endemà als futurs dragons (nom amb què es coneix en argot policial als antiavalots).

Segons diverses fonts, dimecres va haver-hi mossos que van començar la jornada a les 4 de la matinada -per participar en el desallotjament- i a les 22 hores encara treballaven en el dispositiu que va impedir l'accés a la plaça Sant Jaume. Sense oblidar que molts antiavalots van acabar lesionats (42 dels 83 que va intervenir, segons algunes fonts).

A més dels antiavalots en pràctiques, els Mossos es van veure obligats a recórrer dijous a una altra unitat especialitzada en seguretat ciutadana, l'ARRO.