lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de març, 2009

La Generalitat suspèn la inscripció de la PDD al Registre d'Entitats

La Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, després d'analitzar i contrastar les al·legacions presentades per la junta d´Elisenda Romeu i l'escrit de 46 socis, ha procedit a suspendre del Registre d’Entitats la inscripció de la Junta de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), encapçalada per en Jaume López, fins que es celebri una assemblea general de forma consensuada que triï una nova junta o fins que un jutge en determini la legalitat. Recordem que hi ha una disputa interna a la PDD sobre la legitimitat de la nova junta escollida al mes de juny i que l'assumpte es decidirà finalment als jutjats.

Les raons que han dut a la Generalitat a suspendre la inscripció han estat la constatació que estant coexistint dues juntes paral·leles, com ho reconeix la carta dels 46 socis adreçada a les dues juntes. I també el fet que la majoria dels membres de la junta sortint no havien donat la seva conformitat a aquesta inscripció, feta pel senyor Pep Ribas i la senyora Mònica Sabata.

Des de la junta de la PDD, encapçalada per l’Elisenda Romeu, lamenten que hagi hagut de ser la Generalitat qui manifesti que la via de solució és la de la celebració d’una assemblea consensuada, quan això respon als principis més elementals de democràcia. També es feliciten perquè es posi de manifest la situació d’il·legalitat en què es troba la junta d'en Jaume López, i esperen que després d’aquesta resolució de la Generalitat no es negaran, segons la Plataforma, a fer l’assemblea com havien fet fins ara.